Start

Australien - undervejs

Australien - planen

Vivi's oplevelser

Øjvind 50 år

Øjvind 25 år i bank

E-Mail

 

 

Billeder fra Vivi

Marts:

Vi tog på udflugt en forlænget weekend. Det var let at se, at vi nærmede os byen, Surfers Paradise. Masser af flotte hoteller i form af skyskrabere - vi nøjedes dog med et backpacker hustle uden air condition... - Og som I kan se, så kører de altså i den forkerte side af vejen...:

Vi havde en fantastisk weekend startende i Surfers Paradise, så her kommer et par billeder fra stranden:

- Åhhh, hvor er duften af frisk luft og hav dog herlig, især når man er vant til den osede storby... Og der var da også nogle pæne surfer-dudes at kigge på... Så en fryd for øjet var det da...:

Så tog vi i Dream World. Vi havde hørt, at man kunne blive fotograferet sammen med en tiger, men det viste sig at man skulle have reserveret tid på forhånd og prisen er ca. 1.000 kr. for 4 personer - øv øv øv! Her nøjes jeg med at gengive tigrene lidt på afstand:

De har også en af de sjældne og flotte hvide tigre (i baggrunden):

Her vises tigerens tænder sammenlignet med en lille mælkebrik:

Der var sandelig også isbjørne:

Men jeg fik dog kælet lidt med nogle af dyrene, selvom det ikke var alle kænguruerne, der gad dét:

- Og hvad med en lille sød og blød koala-bamse? Selvfølgelig skulle man da lige ofre penge på et billede af så'n een i armene...:

Der var masser af forlystelser, men vi nåede slet ikke dem alle. Gry, Martin og jeg tog dog de vildeste af de vilde... Den værste var Tower of Terror; man bliver skudt afsted med 250 km/t lige frem og lidt opad... Jeg troede, jeg skulle dø... Kunne ikke få luft og prøvede at kravle over på skødet af Gry... Det var de vildeste 25 sek. jeg har oplevet... Totalt grine - altså bagefter!:

- Nå, men vi var også i Sea World. Det er der også et par billeder fra - først deres delfinarium:

Jeg ville så gerne svømme med delfinerne, men det skulle man også have booket en tid til flere dage i forvejen - men det kommer senere, jeg har jo masser af weekender hernede endnu...

Der var både sæl- og delfinshows og de var altså bare gode. Sælshowet var enormt morsomt og delfinshowet var rigtig flot. Delfinerne kunne bl.a. "synkronsvømning":

Der var også søløver, der førte sig - og andre - frem:

- Så meget fra udflugten til Dream World, Sea World og Surfers Paradise. Så ta'r vi tilbage til hverdagen på skolen...

Det er en stor dille på skolen at lege med Scoubidou Strings. Her får jeg lidt privat undervisning af nogle tøser i 4-5B i frikvartererne i at lave Scoubidou Strings:

Disse snore var også populære i Danmark, specielt da jeg gik til FDF/FPF... Men nu er der altså et enormt udvalg af farver og materialet er en slags gummi-plastic halløj. Jojo - det er en stor dille hernede nu. Det trak virkeligt børn til; det er ret nyt for dem, at der er en lærer der pludselig sætter sig ned og vil lære noget af børnene: "Du må ikke løbe" - "Saml det papir op" - "Stop det skrigeri" - "I må ikke klatre i træerne". Ja, der er altså mange ting, man ikke må her, når man er barn på denne katolske skole. Stakler...

På Brekky Creek får man bare de lækreste bøffer til billige penge. Her har Peter, min klassekammerat, fået sin portion - jeg bestilte det samme. Mmmm - det var bare sagen. Så dér tager vi hen når I kommer på besøg:

4X bryggeriet ligger lige ved togstationen. Det er en kendt australsk øl, som smager udemærket:

Så står jeg på broen som går fra Queen Mall Streat - kæmpe shopping gade - til den anden side af byen, hvor South Bank ligger. Det er helt vildt med alle de skyskrabere. Man føler sig ret lille...

En fest dag, er den Irske dag (St. Patricks Day, selvom det først er på fredag d. 17.) er der optog i byen:

Næsten alle mennesker går i grønt... Selv hestene farves grønne... Jojo, hvad man ikke kan og faktisk også gør nu til dags...

Ja, det er altså ikke alle, der går i grønt, men så kan man jo klæde sig ud på anden vis:

- Også gamle køretøjer var med i optoget:

Vi endte selvfølgelig på Irsk Pub, den bedste af alle, kaldet Dooleys. Her var fyldt med mennesker men der var stadig plads til at gå rundt. Og sikke mange forskellige mennesker vi kom i snak med. Et helt rugbyhold, nogle ældre herrer, der prøvede at forklare os, hvordan man danser på irsk manér, samt selvfølgelig nogle få rigtige folk fra Irland. De var da bare slet ikke til at forstå...

 

Her kommer et par billeder fra en af førsteklassernes klasseværelse. Fyldt med farver og billeder og alt hvad børnene laver, mens de lærer.

- Og lige ét mere:

- Når vi er ved værelserne - her er mit nuværende værelse (efter der er ryddet lidt op...):

Februar:

Så kom der en ny sending billeder - og det er damen selv, der beretter, suppleret af redaktørens bemærkninger :

Hjemme i poolen er der stille og roligt. Ahhh, jeg havde en herlig morgen for mig selv, mens de andre sov rusen ud:

På skolen er der et pointsystem. Farverne svarer til bordene. Hver gang et bord har gjort et godt stykke arbejde eller ryddet pænt op el. lign., får de et tick eller tre. Det bord (børnene har faste pladser og sidder 2-3 ved hvert bord) der fredag eftermiddag har flest ticks får en lille præmie, noget slik eller en lille ting. Hmm... "Belønning og straf"-systemet kører i højt gear hernede... Hvis man ikke opfører sig ordentligt kommer man på step 1 (stå bag din stol eller sid ved tænkebordet). Der er også step 2 som er noget med at man kommer udenfor døren og forældrene bliver kontaktet; og ved step 3 bliver man sendt til inspektøren og forældrene kaldes til møde til alvorssnak.

Der er et billede fra botanisk have i byen. Vi står under et meget grenet træ, det var bare flot:

På markedet ved South Bank sad der en didgeridoo spiller, som prøver at se lidt sjov ud. Jeg har forresten købt en cd med aborigional musik. Spændende...

Så var vi jo også på stranden ved Sunshine Coast, Mooloolabar hed denne strand:

Bølgerne var ret store og strømmen kraftig så det var ikke til at svømme...:

Her er lige et billede af "mit hus" set ude fra vejen; nede i højre hjørne af huset boede jeg den første uge. Nu bor jeg på etagen ovenover på et mindre og lidt mørkere værelse; men her er der ingen store klamme edderkopper...

Næste billede viser nogle af de danskere, jeg bor med: Peter, Sidsel, Gry og Christina - funny people!

Sådan ser skolen ud:

- og set fra den anden side:

Der er ikke megen legeplads, og det foregår på asfalten. Der er dog en sti op til "the hill", hvor de ældste skal være - så er der bedre plads til alle. Heroppe er der en tennisbane og en ret så ussel fodboldbane. Peter og jeg har jo fået lov til at træne fodboldholdet, som består af 20-30 piger i alderen 9-11 år (5. til 7. klasse - de ældste årgange på skolen). De kan ikke så meget, og da vi kun har 5-15 min. i en pause mandag og onsdag, er det begrænset hvad de kan nå at lære, men det går dog fremad.

Der er også et legeområde bag skolen, som de mindste farer rundt på; der er falsk græs... (Øv, jeg savner det dejlige bløde grønne græs hjemme i haven)

Vi var til "Ash Wednesday" forleden. Kirken ser sådan ud indeni:

Ved Ash Wednesday" fejrer man starten på Lent, som vist går ud på, at man "faster" i 40 dage (indtil påske). Man afgiver et løfte som gør en til et bedre menneske. Det kan fx. være, at man vil være sødere ved sine søskende. Alle lærere og elever samt de forældre og søskende der ønsker det, får malet et kors af aske i panden som minder os om, at vi ikke er perfekte. Vi begår alle synder, men vi prøver at blive bedre mennesker. Asken er fra palmesøndag året før. Det føltes lidt mærkeligt at deltage aktivt i sådan en religiøs ceremoni, men det var spændende at prøve. Father Chris gav lærere og forældrene et kors, og lærerne gav eleverne. De sagde "Turn away from sin and follow Jesus" mens de malede korset. Jeg begyndte helt at svede af skyldsfølelse for jeg lever jo ikke mit liv 100% efter Jesus som katolikkerne gør. Og det at nogle malede et sort kors af aske i panden af mig gjorde virkelig, at jeg følte, at jeg havde gjort nogle synder som jeg burde fortryde... Men bare rolig, jeg bliver aldrig katolik....

Jeg fik også askekorset:

Det var så alt for denne gang - flere beretninger følger.

Hilsen Vivi

Fra starten af Vivi's rejse til Australien fik vi disse billeder.

Først et billede af huset, hvor Vivi fandt et værelse - eller rettere 2. Først lejede hun værelse i "kælderen" men 4 dage senere blev et værelse ledigt på etagen over, og så "avancerede hun" - til samme pris. - Og der er gratis internetforbindelse og adgang til vaskefaciliteter med i lejen:

Her er så frøkenens første værelse - det nye har tilsvarende indretning:

- Og i Australien kan man jo ikke bo uden swimmingpool i haven...:

Den først weekend down under tog de unge til rugby-kamp - og det ser jo ud ganske som vi normalt ser sådan noget kaos på tv...:

En form for offentlige transportmidler er småfærgerne, som sejler over fjorden - eller rundt i den. Disse skibe ser sådan ud:

Endelig et stemningsbillede fra fra South Bank - en kunstig strand inde i byen, men herlig, dét er den godt nok - i februar måned:

- Og der kommer sikkert flere billeder senere...

/Hilsen Vivi og hendes forældre


|Start| |Australien - undervejs| |Australien - planen| |Vivi's oplevelser| |Øjvind 50 år| |Øjvind 25 år i bank|